Menu

Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe

De Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe komt op voor de belangen van mensen met een functiebeperking. Zij gaat uit van het basisidee dat iedereen volwaardig aan het maatschappelijke leven moet kunnen deelnemen.

De Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe is gespreks- en overlegpartner voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken binnen de gemeente Overbetuwe. De SGO wijst de gemeente en organisaties op zaken die de integratie van gehandicapten in de samenleving belemmeren. Uitgangspunt is dat iedereen volwaardig aan het maatschappelijk leven deel moet kunnen nemen.

Projecten
De SGO kent meerdere projecten om bijvoorbeeld de beeldvorming mbt mensen met een beperking positief te beïnvloeden. Dat gebeurt door aan dorpsraden, wijkplatforms en politiek voorlichting te geven. 

Het basisscholenproject "Gehandicapt en toch Gewoon" draait inmiddels bijna 15 jaar. We geven jaarlijks enkele voorlichtingsavonden aan de doelgroep en staan op vrijwilligersmarkten.

Afgelopen zomer leenden wij een struinrolstoel uit.

We organiseren elk jaar een fiets/scootmobiel puzzeltocht

Elke drie maanden kunt een gratis SGO Nieuwsblad (digitaal of in de brievenbus) ontvangen met vooral veel plaatselijk informatie en columns . Mail naar secretaris@sgo-overbetuwe.nl

De SGO brengt toegankelijkheidsaspekten in bij nieuwbouw, verbouw, sport en recreatiegebieden. Houdt zich bezig met (openbaar) vervoer, mobiliteit.

Lees meer over

Wonen, zorg en welzijn

Toegankelijkheid

columns

Zwemuur Helster maandagochtend

Lees ons Nieuwsblad september 2018

 

Laatste berichten