Toegankelijkheid Gebouwen


 In de Overbetuwe bestaat sinds een paar jaar deze zeer actieve “buurtjes” website Onsoverbetuwe.Veel informatie uit de “oude” Gemeentegids is voortaan op Onsoverbetuwe te vinden. De gemeente Overbetuwe en Forte Welzijn zijn aangehaakt. Staat úw organisatie/bedrijf er al op?

Gids toegankelijkheid

In de Gids van OnsOverbetuwe vindt u nu voortaan ook toegankelijkheidsinformatie van bedrijven, winkels, ondernemingen, gebouwen in de hele Overbetuwe voor mensen met een beperking. De SGO heeft meegedacht in welke eenvoudige vorm dat zou kunnen. Dat is gelukt!  Inmiddels hebben wij alvast alle toegankelijkheidsinformatie die we nog hadden geactualiseerd en over gezet.  

Gebruikers: Je kunt nu eenvoudig alle rolstoeltoiletten, toegankelijke horeca, zorg en welzijnsorganisaties, dorpshuizen terug vinden.

 Maar we hebben hulp nodig van u als gebruiker, winkelier, horeca eigenaar of andere bedrijf.

Bedrijven: Maak een bedrijfs/organisatie pagina aan op OnsOverbetuwe en vul ook meteen de info over de toegankelijkheid in.  Kwestie van een paar vragen beantwoorden. Wilt u weten hoe u uw bedrijf toegankelijker kunt maken? Zie onderstaande tips van MKB of neem contact met ons op.  MKB   www.mkbtoegankelijk.nl/hetiszoklaar/

Websites met veel maatgeving en handige voorbeelden;

Bouw Advies Team Utrecht www.batutrecht
MKB www.mkbtoegankelijk.nl/hetiszoklaar/
Bartimeus voor visuele toegankelijkheid

Overbetuwnaren deel uw goede en minder goede ervaringen en tips over de toegankelijkheid van bedrijven winkels, (zorg) organisaties met ons, zodat wij het op de site kunnen vermelden. Neem een kijkje en mail ons om uw bevindingen of vragen door te geven;

U kunt ons ook om tips vragen om de toegankelijkheid van uw pand te verbeteren, we kijken met u mee wat handig is.