hulp gevraagd


Bij hulp gevraagd plaats je een hulpvraag voor goederen, kennis en diensten, die gratis zijn.

Hoe plaats je een hulpvraag?

- Onder de header (foto over de hele breedte van de website) zie je aan de rechter kant je profielfoto en je naam. Links ervan staat plaats bericht. Klik daarop.

- kies hulp gevraagd

- zichtbaar voor: 

Hier kun je kiezen of het bericht alleen voor de leden van een groep zichtbaar is of voor iedereen. Een groep is een organisatie waarvan je deelnemer bent. Een groep is ook een buurtsite van een van de dorpen waar je je als volger hebt aangemeld. 

Via het omgedraaide driehoek kun je zien waaruit je kan kiezen.

- Soort vraag:

Hier kun je kiezen om wat voor soort hulp je vraagt. Staat het er niet bij? Kies dan overige. 

Via het omgedraaide driehoek kun je zien waaruit je kan kiezen.

- Mijn vraag:

Hier stel je je vraag. Wees specifiek een duidelijk met een afgebakend tijdsbestek. Bv: Wie kan me een keer in de week een uurtje in de tuin helpen? 

In welke plaats is de hulpvraag? 

Hoe duidelijker de vraag, hoe groter de kans dat iemand zich aangesproken voelt. 

- Waarom vraag je dit:

Wellicht ben je lichamelijk niet in staat om het te doen. Misschien heb je geen idee hoe je het zou moeten doen. Of je wilt het graag samen doen. Wat de reden ook is het helpt om de hulpvraag en de situatie helder te krijgen.

- Titel:

Hier heb je maar 30 tekens. Op de homepagina worden nog minder tekens getoond. Probeer als mogelijk de belangrijkste informatie van je hulpvraag in het begin te zetten.

Zo was er een keer een oproep geplaatst naar mensen die een rolstoel willen duwen. Als je begint met vrijwilliger gezocht... Ben je een van velen. Er stond: rolstoelduwers gezocht.... Die was een beetje creatief met worden maar wel effectief. 

- Locatie:

De locatie is ingesteld op het adres van je persoonlijk profiel. Je kan het adres wijzigen via wijzig locatie. Schrijf in de witte balk het adres, maak een keuze van de aangeven opties of klik op de kaart.