Preventieakkoord


Samen werken aan een gezond Overbetuwe

Organisaties uit zorg, welzijn, sport en cultuur en de gemeenten slaan in Overbetuwe de handen ineen om te werken aan een gezonde leefomgeving. Het Overbetuwe Preventieakkoord is een doorvertaling van het Nationale Preventieakkoord en bundelt alle plannen op het gebied van een gezonde leefstijl. Ook onderwerpen als stress, eenzaamheid, schulden en laatgeletterdheid komen horen hierbij. Het doel is om concrete plannen te ontwikkelen waar iedereen aan kan bijdragen. Daarom vragen we hulp aan alle inwoners.

Aan de slag voor een gezond Overbetuwe

Samen met inwoners, organisaties, scholen en ondernemers werken aan een gezonde leefomgeving. Dat is waar het Overbetuwe Preventieakkoord om draait. Een omgeving waarin iedereen gezonde keuzes kan maken en voldoende beweging krijg, maar ook op een gezonde manier kan omgaan met bijvoorbeeld stress of eenzaamheid. 

Voorkomen van ziekte: zaak van iedereen 

Jaarlijks sterven 35.000 Nederlanders door roken, overgewicht of probleemdrinken, gezamenlijk de grootste oorzaak van ziekten in Nederland. En hoewel niet alle thema’s in Overbetuwe even ernstig zijn als de landelijke cijfers, stevenen we ook hier binnen 20 jaar af op een bevolking waarvan meer dan 60% overgewicht heeft. En waarbij de gevolgen van nicotineverslaving en overmatig alcoholgebruik bij steeds meer jongeren en ouderen niet alleen leiden tot gezondheidsproblemen, maar ook van invloed zijn op welzijn en levensvreugde. Genoeg reden om samen in actie te komen!

Nieuwsbrief

De eerste nieuwsbrief is uitgebracht. Laat je inspireren en informeren over de verschillende projecten en acties uit het Preventieakkoord.