Wetgeving


Let op: Per 1 juli nieuwe wet, de Wet Bestuur en Toezicht (WBTR)

Ook als sportvereniging moet u zich hier op voorbereiden. Dit is verplicht! 

Met deze wet beschermt u de sportvereniging tegen wantoestanden en de aansprakelijkheid van uw bestuurders.
Kijk voor meer informatie op de website van WBTR.

Gelukkig is er hulp!

Om organisaties in Overbetuwe te ondersteunen eenvoudig WBTR-proof te worden, is VSP Overbetuwe/Helpen in Overbetuwe partner geworden van WBTR.nl, een initiatief van non-profit koepelorganisaties en grotere verenigingen. De initiatiefnemers ontwikkelden een online stappenplan dat je helpt om de zaken snel op orde te krijgen. Het stappenplan bevat onder meer uitlegvideo's en kant-en-klare invulformulieren in duidelijke taal. Ook juridische ondersteuning bij vragen is inbegrepen. Voor meer informatie zie hun website!

Op de website van Oost Betuwse Uitdaging kunt u een webinar terugkijken van notaris Van Schaik uit Bemmel. Tevens heeft hij een document gemaakt van de belangrijkste zaken uit zijn lezing.

 
Aankondiging: vanaf 1 juli statiegeld op petflessen

Vanaf 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine petflessen ingevoerd. Omdat veel sportlocaties ook water en frisdranken in plastic flessen verkopen, heeft dit ook voor de verenigingen impact. Het is goed om te weten dat sportlocaties niet verplicht zijn om flessen in te nemen en statiegeld uit te betalen; sportlocaties vallen onder de vrijwillige innamepunten. Voor meer informatie zie de bijlage: Statiegeld per 1 juli.pdf