Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Bouw je eigen game in de biebJe zelfgemaakte game spelen, hoe leuk is dat?! In de bieb kun je spelenderwijs je digitale vaardigheden ontwikkelen met verschillende gratis workshops in de Digi Playground. Op donderdag 22 november kun je in Bibliotheek Heteren aan de slag met het bouwen van je eigen game.

Met behulp van het programmeerprogramma ‘Scratch’ leer je hoe games zijn opgebouwd. Je kunt kiezen uit twee verschillende thema’s: in ‘Starwars’ ga je de strijd aan in een sterrenstelsel dat ver, ver weg is en in ‘Frozen’ ga je los in de bevroren sprookjeswereld van twee prinsessen. Studenten van de opleiding Applicatie Ontwikkelaar van het ROC Rijn IJssel helpen je met het zelf bouwen van je game.

De workshop op donderdag 22 november in Bibliotheek Heteren is van 15.30 tot 17.00 uur en geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelnemers moeten hun eigen laptop meenemen. Aanmelden kan bij de vestiging of via de mail: .

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert nog veel meer gratis digitale workshops voor kinderen. Kijk op www.obgz.nl/digiplayground welke workshops er binnenkort plaatsvinden.

Alvast een voorproefje? Bekijk hier het filmpje over de Digi Playground van de Bibliotheek Gelderland Zuid: https://youtu.be/roEw9k8iZ2A.