Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Elst, Het zit wel goed – Een kletspot voor ‘Ontmoeten bij de bieb’



Het zit wel goed. Met dat praatje. Als ik de bieb binnenloop op de donderdagochtend zit iedereen al lekker te kletsen. 

Of een kletspot dan wel nodig is, vraag ik me af. Nodig? Dat zeker niet. Ik geef de pot aan Ria, de gastvrouw. “Oh wat leuk!” We maken hem meteen open en halen de vragenkaartjes eruit. “Zou je gelukkiger zijn als je de lotto zou winnen?”- “Nee niet echt. En bovendien: Geld stinkt.” zegt een van de bezoekers. “Ja”, zegt de dame ernaast, “maar met deze stanklucht zou ik wel kunnen leven.” Heerlijk dit. 

“Bij welke scene uit een film moest u heel hard lachen?” Ik vraag het aan de man naast me. “Die is er niet. En je krijgt me niet zo gauw aan het lachen.” Ik kan het haast niet geloven als ik in die pretoogjes kijk. En dat zeg ik ook. “Ik lees liever een boek.” "Oh ja, ik lees ook graag boeken." En zo praten we verder over wat een dag met zich mee brengt, over routine, over hulp, over de dood en over het leven …

Het zit wel goed. De mensen zitten hier wel goed. Ik heb genoten van mijn halfuurtje lekker kletsen.

Hartelijke groet,

Christine, buurtverbinder


Ben je beheerder van een locatie in Overbetuwe waar mensen bij elkaar komen en mogen we je ook een kletspot cadeau doen? Laat het ons dan weten.


Deel dit bericht!

Reacties

Merijn van der Mooren
25 juni 2018

Wat een goed idee. Compliment buurtverbinders, dit is een letterlijk voorbeeld van verbinden!

Christine Koch-Zeh
25 juni 2018

Dank je wel, Merijn voor het compliment. De eer is aan de mogelijkmakers van het ontmoeten zelf. De kletspot brengt alleen verruiming en variatie aan gespreksonderwerpen.