Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Heteren, Zomer in Heteren van Omroep GelderlandZomer in Gelderland: 'kermis afgelast door cholera in Heteren'? 

HETEREN -We zijn vandaag neergestreken in het prachtige Heteren. Wat wordt de opdracht van het team en wat gaat er verder vandaag gebeuren? 

Heteren wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende ZiG-spelonderdelen tijdens de uitzending én in de voorbereiding. 

Opdracht: kermis en kerktoren

De opdracht voor het team in Heteren is als volgt:

Goedemorgen Team Heteren

Het was erg verleidelijk om een opdracht te maken over voetbaljournalist Johan Derksen die hier geboren is. Toch doen we dat niet.

Wisten jullie dat hier in Heteren in 1867 een grote uitbrak was van cholera? Het was zelfs zo erg dat de kermis niet door mocht gaan...

Vanavond zien we de kermis uit 1867 met een draaimolen en een waarzegster die de cholera aankondigt. De mooie kerktoren van de Peperbus zien we op de achtergrond en een soldaat uit WO2 die net uit het gevecht van Market Garden komt.

In het publiek zien we vrouwen met baarden, glazen bollen en suikerspinnen.

We zoeken daarbij ook nog iemand die altijd onderweg is...

bron: pagina van omroep Gelderland

De uitzending van zomer in Gelderland in Heteren op 14-08-2018 kun je hier bekijken: https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/143702930/Zomer-in-Gelderland/aflevering/34239/Heteren