Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Met je vrienden naar de bieb in de KinderboekenweekVan 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bijvoorbeeld de voorstelling ‘Oe-koek’ op 6 oktober in Bibliotheek Elst of het spel Biebcluedo in de bibliotheken in Zetten, Heteren en Elst. Bovendien maak je kans op je favoriete boek als je deze week gratis jeugdlid wordt van de bieb. De knallende afsluiter is het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in de Lindenberg.

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Zo ook in de voorstelling ‘Oe-koek’, een muzikaal vogelsprookje door Theater Tweekant over vriendschap en anders zijn. De voorstelling vindt op 6 oktober van 13.30 tot 14.05 uur plaats in Bibliotheek Elst en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Tijdens de openingstijden van de bibliotheken in Zetten, Heteren en Elst kunnen kleine speurneuzen de hele week Biebcluedo komen spelen. Ga met je vrienden of vriendinnen op onderzoek uit: wie heeft biebrobot Robin vermoord?

Win je favoriete boek

De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books. Bovendien krijg je korting op activiteiten, cursussen en workshops van de bieb.

Nijmeegs Kinderboekenfeest

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nou zit met klimaatverandering, zoals hij beschrijft in zijn boek Palmen op de Noordpool. Kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld & Annet Schaap zijn er ook met mooie verhalen. Het volledige programma is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek. Neem je vrienden mee!