Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Overbetuwe heeft een nieuwe kinderburgemeesterSalma Bensiali is voor het komende jaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Zij werd vanochtend op school door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester David verrast met het leuke nieuws. Salma is 11 jaar en zit in groep 7 van basisschool de Wegwijzer in Elst. 

18 kinderen uit groep 7 hebben gereageerd op de vacature van kinderburgemeester. Zij hebben een sollicitatieformulier ingestuurd waarin ze over zichzelf vertelden, uitlegden wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie heeft 5 kinderen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is er één nieuwe kinderburgemeester gekozen. Salma viel op door haar politieke ambities en dat ze zich graag wil inzetten voor de Gehandicapten Dag, het behoud van de bijen en het verminderen van zwerfaval.

Op woensdagmiddag 29 mei nemen we feestelijk afscheid van de huidige kinderburgemeester David en wordt Salma officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. 

Foto: FotoSuzan

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.