Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsoverbetuwe.nl

Inloggen of inschrijven

Wat is een AED?Wat is een AED?

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door een elektrische schok te geven.

Iedereen mag een AED bedienen. De AED bevat 2 elektroden-pads die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. De AED analyseert het hartritme en zegt precies wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of de knop indrukken om een schok toe te dienen. De AED geeft alleen een schok als uit de analyse blijkt dat dit echt nodig is. Als het hart gewoon functioneert, geeft de AED dus nooit een schok. Ook als er iets anders aan de hand is geeft de AED geen schok. Je kunt dus niets verkeerd doen.

Het is wel beter als je een reanimatiecursus volgt. Dan leer je uitgebreid hoe een AED werkt en je oefent met het aansluiten en bedienen. Als je dan echt een keer een AED gebruikt, geeft dat zekerheid en vertrouwen.

Deel dit bericht!

Reacties

Henk Dries
1 december 2018

In de Vogelbuurt in Driel ontbreekt een AED ...