Oosterhout


Aantal inwoners:
Oosterhout telt 2353 inwoners.

Ligging:
Oosterhout is het zuidelijkste dorp van de gemeente Overbetuwe en grenst aan de gelijknamige wijk van de gemeente Nijmegen.

Ontstaan en geschiedenis:
Het (oorspronkelijke) dorp Oosterhout is ontstaan in de vroege middeleeuwen op een stroomrug, een oude rivieroever van de Waal. In 1809 en 1820 werd Oosterhout getroffen door dijkdoorbraken, waarna de huidige dorpskern opnieuw, ditmaal in noordelijke richting, opgebouwd werd, ter hoogte van de huidige dorpsstraat.heet.

Natuur:
Oosterhout is een typisch, Betuws agrarisch dorp. De vruchtbare hoger gelegen stroomruggronden zijn van oudsher uitstekend geschikt voor akkerbouw, weidebouw en fruitteelt. De laaggelegen, natte komgebieden waren in gebruik als kruidenrijke hooilanden en als weide.

Bekend om:
Toeristen die de regio bezoeken hebben de mogelijkheid om in het dorp Oosterhout te verblijven. Op de locatie waarvan met enige zekerheid vaststaat dat op deze plaats al in 1617 een veerhuis (veerdienst om de Waal over te steken) en herberg aanwezig waren, is nu een restaurant en camping gevestigd. De herberg brandde rond 1900 af en is kort daarna weer herbouwd.

Het team van buurtverbinders komen versterken:
Vind je het leuk om buurtverbinder te worden voor je eigen dorp Oosterhout?

Voor vragen en tips kun je ons mailen aan contact@onsoverbetuwe.nl of contact opnemen via deze site.

Is deze omschrijving helder en volledig? Mis je iets? Is er iets veranderd of heb je een andere op- of aanmerkingen, mail dan naar contact@onsoverbetuwe.nl. 

Dank je wel.

Hartelijke groet
De buurtverbinders